archive about

καμπάνια Greenpeace: message in a bottle

3-14 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Μπαλί της Ινδονησίας η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές. Η Greenpeace μας θυμίζει ότι στην διάσκεψη αυτή θα υπάρχουν αντιπρόσωποι από όλα τα κράτη, αντιπρόσωποι όλων μας.

Η Greenpeace ετοιμάζει μία καμπάνια η οποία θα αποτελείται από video που έχουν στείλει οι χρήστες με στόχο "να στείλει το μήνυμα" στους εκπροσώπους των κρατών και το σλόγκαν της είναι "message in a bottle". Η ιδέα είναι παρόμοια (αν κατάλαβα καλά) με αυτή που είχε κάνει το GMail: διαδοχικά βίντεο που θα στείλουν οι χρήστες και θα δείχνουν το μπουκάλι με το μήνυμα να πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά θα ενωθούν το ένα μετά το άλλο για να σχηματιστεί το τελικό βίντεο.

Οι οδηγίες είναι απλές: * πάρτε ένα απλό, γυάλινο μπουκάλι. Φτιάξτε ένα μικρό βίντεο στο οποίο το μπουκάλι πηγαίνει με κάποιο έξυπνο/δημιουργικό τρόπο από την αριστερή στην δεξιά πλευρά της οθόνης. * Φροντίστε να περιλάβετε κάποιο μήνυμα ή συμβολισμό για το περιβάλλον ή κάτι που να παραπέμπει σε καθημερινές "πράσινες" συμβουλές ή κάτι ή κάποιον που αποτελεί απειλή για το κλίμα ή μία μικρή πράξη ακτιβισμού -φαντάζομαι καταλάβατε το νόημα. * Σε κάθε περίπτωση, το βίντεο πρέπει να είναι πολύ σύντομο. Μερικά δευτερόλεπτα. Όσο πιο σύντομο είναι, τόσο πιο πισθανό είναι να περιληφθεί στο τελικό αποτέλεσμα. * Ανεβάστε το βίντεο στο YouTube, ως απάντηση στο παραπάνω βίντεο. * Ιδανικά, συμπληρώστε τα στοιχεία Date και Map στις επιλογές του youtube ώστε να φαίνεται πότε το γυρίσατε και πού. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει ένας παγκόσμιος χάρτης πάνω στον οποίο θα εμφανίζονται τα βίντεο που στείλατε. * Γραφτείτε στο newsletter της Greenpeace ώστε να ενημερωθείτε για το τελικό αποτέλεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Greenpeace.