archive about

Διάσκεψη ISPs - ΟΠΙ στο ΥΠΠΟ για Μαύρες Λίστες και Πειρατεία (συνέχεια)

Στο email που έστειλα στον ΟΠΙ ζητώντας πληροφορίες για την Διάσκεψη ISPs - ΟΠΙ στο ΥΠΠΟ για Μαύρες Λίστες και Πειρατεία, έλαβα την Παρασκευή που μας πέρασε την παρακάτω απάντηση:

Αξιότιμε κύριε Βρυώνη, Η συνάντηση στην οποία αναφέρεσθε ήταν μια πρώτη απόπειρα διερεύνησης πιθανών λύσεων και ανταλλαγής απόψεων στο ζήτημα της εκτεταμένης διαδικτυακής πειρατείας προκειμένου τα ζητήματα κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας να λυθούν με βάση αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και λιγότερο κόστος για όλους. Η ουσιαστική ωστόσο συζήτηση θα αρχίσει με δημόσια διαβούλευση στην οποία ο Οργανισμός προτίθεται πολύ σύντομα να θέσει το ζήτημα ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να υποβάλλουν τις απόψεις τους. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, ....

Εκτιμώ το ότι μου απάντησαν. Όσοι ενδιαφερόμαστε για αυτά τα θέματα, καλό θα ήταν να έχουμε το νού μας ώστε να συμμετέχουμε στην δημόσια διαβούλευση. Θα πρότεινα και στους ISPs να φροντίσουν να κάνουν μία ανοικτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν -σίγουρα θα ήταν θετικό και για την εικόνα τους, ας το δουν τουλάχιστον έτσι.