archive about

"Το Χαμένο Μπλουζ" με Creative Commons License!

Μπράβο Μίμη!!!

Ο Μίμης Ανδρουλάκης δίνει κάτω από Creative Commons (Attribution-Noncommercial-Share alike) άδεια το βιβλίο του Το Χαμένο Μπλουζ. Μου αρέσει και η λογική του:

Έχετε λοιπόν πλέον στα χέρια σας το «Χαμένο Μπλουζ» για να ξαναγράψετε εσείς ελεύθερα, σε κείμενο, σε ήχο, σε εικόνα, ό,τι σας κεντρίζει από την περιπέτεια την Όλιας, του Μάριου, του Δημήτρη, του Μάικλ, της Κριστίν κ.α., να παρουσιάσετε τις δικές σας αφηγήσεις, να πείτε τη γνώμη σας γι΄αυτό που συνέβη και για αυτό που θα μπορούσε να έχει συμβεί και δεν συνέβη, να στοιχηματίσετε για το πραγματικό και το φανταστικό της ιστορίας. Κερδίστε διαδικτυακά έναν κόσμο που «χάθηκε» και ίσως «χάσαμε» για πάντα. Ξανακερδίστε το «χαμένο χρόνο» μέσα από τη γραφή και την ανάγνωση. Καλοκαίρι λοιπόν με μία άλλη «καλοκαιρινή νύχτα», με έναν άλλο μακρινό Ιούλιο, Αύγουστο.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εκδόσεις Καστανιώτη που συμφώνησαν να διατεθεί ελεύθερα το μυθιστόρημα. Περιμένω, όπως πάντα τα σχόλιά σας.

Θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Μία ευκαιρία για να μάθει το ευρύ κοινό τί είναι τα Creative Commons, αλλά και ένα μάθημα για να δουν με πιο θετικό μάτι οι συγγραφείς και οι εκδότες τον κόσμο της ελεύθερης διακίνησης των κειμένων.

-- update: μία μικρή διόρθωση, ο τίτλος του βιβλίου είναι "Το Χαμένο Μπλουζ". Άνοιξα και τα comments που για κάποιο λόγο ήταν κλειστά.