archive about

reframeit.com: σχόλια σε οποιαδήποτε σελίδα

[caption id="attachment_3999" align="alignleft" width="218" caption="Reframe It lets you comment on the text of any website without the permission of the site."][/caption] Το reframeit.com είναι μία ενδιαφέρουσα υπηρεσία που σας επιτρέπει να γράφετε σχόλια και σημειώσεις σε οποιαδήποτε σελίδα. Κατά κάποιο τρόπο, σαν να έχετε το δικό σας προσωπικό layer πάνω από το web, στο οποίο γράφετε τις σημειώσεις ή τα σχόλιά σας και το μοιράζεστε με όποιους εσείς θέλετε -κανέναν, μερικούς ή όλους.

Πίσω από το Reframe Ιt βρίσκεται και ένας καλός μου φίλος, ο Bobby Fishkin. Αν και έχω κάποιες αντιρρήσεις σε τέτοιες λύσεις που δημιουργούν ένα "proprietary layer" στο web (σε ένα βαθμό για αυτό δεν μου αρέσουν και τα notes στο GReader, αν και... τα χρησιμοποιώ), υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ένα τέτοιο εργαλείο θα μπορούσε να είναι πολύτιμο.

Όπως για παράδειγμα, όταν μία ομάδα επεξεργάζεται κείμενα "άλλων". Από τον καθηγητή που θα σημειώσει ή θα διορθώσει κάτι σε μία εργασία μαθητή του που είναι δημόσια on-line, μέχρι τους συνεργάτες ενός πολιτικού που θα ήθελαν να σχολιάζουν συγκεκριμένα σημεία των ειδησιογραφικών sites και να μοιράζονται αυτές τις σημειώσεις τους μεταξύ τους ή μία ομάδα ερευνητών που αποφασίζουν να αναλύσουν ένα site ή μία σειρά κειμένων που βρίσκονται στο internet η ακόμη και να επιτρέψει σχόλια κατά την δημιουργία ενός νέου site, μεταξύ πελάτη και developer/designer.

Ρίξτε του μία ματιά, νομίζω ότι αξίζει -δυστυχώς δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω την πρώτη public beta version που βγήκε πριν από λίγες μέρες, αλλά έχω δει το project να εξελίσσεται εδώ και 1,5 χρόνο οπότε δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από αυτά που έχω δει στο ενδιάμεσο.

update: Ξέχασα. Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για το Reframe It, να πάρει συνέντευξη ή κάτι τέτοιο από τον Bobby, πείτε μου να βοηθήσω (αν και φαντάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς, αρκεί να στείλετε ένα email σε κάποιο από αυτά).