archive about

wordpress backup

Εδώ και μερικές μέρες έχω στήσει και ενεργοποιήσει το Wordpress Database Backup plugin. Κάνει αυτόματα ένα export της db που χρησιμοποιώ για το blog μου και μου στέλνει το zip-αρισμένο αρχείο με email. Το θυμήθηκα τώρα, που μου ήρθε το πιο πρόσφατο. Αν έχετε δικό σας installation του wordpress, αξίζει να το εγκαταστήσετε. [caption id="attachment_4214" align="alignnone" width="400" caption="wp-db-backup"][/caption]

Το XML "export" που έκανα παλιότερα μέσα από το admin του WP, ανακάλυψα ότι δεν δούλευε. Επειδή έχω πολλά άρθρα και comments στην βάση, μετά από λίγο έκανε php timeout με αποτέλεσμα το export να είναι λειψό. Αν χρησιμοποιείτε αυτή την μέθοδο, ρίξτε μία ματιά στο export που κατεβάζετε και βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρες.

Κάτι ακόμη. Ένα export της DB (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του blog σας, αλλά όχι όλο. Φωτογραφίες ή άλλα αρχεία που έχετε κάνει upload δεν περιέχονται σε αυτό. Καλό είναι να κάνετε κάθε τόσο και ένα αντίγραφο του wp-content/ directory από τον server σας.