archive about

η δική μου TV - καλή χρονιά!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς είχαμε καλέσει μερικούς φίλους σπίτι.

Η Ελίνα φρόντισε να φτιάξει ένα playlist με περίπου 300+ κομμάτια στο iTunes του laptop της -την μουσική που θα θέλαμε να ακούμε το βράδυ [1]. Συνδέσαμε την έξοδο ήχου του apple tv σε ένα μέρκα-μ-έκαψες ενισχυτή-ραδιόφωνο-cdplayer στο οποίο είναι συνδεδομένα τα ηχεία στο σαλόνι. Shuffle από το apple tv και είχαμε μουσική όλο το βράδυ :-)

Περάσαμε ωραία, οι τελευταίοι φύγανε κατά τις 5+ το πρωί, κοιμηθήκαμε λίγο μετά τις 6 και ξυπνήσαμε την Πρωτοχρονιά [2] προς το μεσημέρι. Λίγο η κούραση, λίγο το αλκοόλ της παραμονής, δεν είχαμε όρεξη να κάνουμε τίποτα. Αράξαμε λοιπόν επί ώρες, μπροστά στην τηλεόραση.

Είδαμε πολλές ώρες τηλεόραση. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που δεν αισθανθήκαμε ότι χάσαμε τον χρόνο μας! Ο λόγος ήταν ότι είδαμε διάφορα πράγματα χρησιμοποιώντας το boxee.

Είδαμε πολλές ομιλίες από το TED Talks. Μερικές ήταν βαρετές, αυτές τις σταματούσαμε μόλις βαριόμασταν και πηγαίναμε στην επόμενη. Πολλές όμως ήταν εξαιρετικές -από αυτές που σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, σε φέρνουν σε επαφή με νέες ιδέες. Σε διάφορα σημεία, κάναμε pause και συζητούσαμε αν θέλαμε να κάνουμε κάποια κριτική ή παρατήρηση ή να προσθέσουμε κάτι.

Είδαμε επίσης και διάφορα vidcasts, όπως π.χ. popSiren, το Digg Reel, το Tekzilla...

Δεν ήταν όλα καλά. Μερικά ήταν βαρετά. Αλλά τελικά, όταν σηκωθήκαμε από τον καναπέ για να πάμε στους γονείς της Ελίνας για φαγητό, είπαμε και οι δύο ότι ήταν από τις πιο "καλές" ώρες που περάσαμε μπροστά στην τηλεόραση. Ένα σύντομο zapping στα "κανονικά" κανάλια μας γέμισε με τρόμο για το τί θα βλέπαμε σε άλλη περίπτωση!

Ακόμη και τώρα που γράφω αυτό το άρθρο, στην TV παίζει το τελευταίο επεισόδιο του Hak5 [3]

-- [1] υπάρχουν δύο τρόποι να παίξει κανείς μουσική από κάποιο iTunes στο apple tv. Ο ένας είναι stream και ο άλλος είναι sync. Στην δεύτερη περίπτωση, τα κομμάτια αντιγράφονται στον δίσκο του apple tv, κάτι που προτιμήσαμε ώστε να μην σταματήσει το πάρτι κάποια στιγμή γιατί ο router ή το laptop της Ελίνας κόλλησε ή είχε κάποιο πρόβλημα. Η διαδικασία του syncing μοιάζει πάρα πολύ με το syncing ενός ipod, μόνο που γίνεται δικτυακά. Επιλέγεις τα playlists που θες να γίνονται sync, τα podcasts κ.λ. Μόνο ένα μηχάνημα μπορεί να κάνει sync με ένα apple tv. Αντίθετα, stream μπορεί να κάνει από περισσότερα (δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό, εμείς δοκιμάσαμε με 4 και δουλεύει).

[2] Χρόνια Πολλά, δεν σας είπα, ε; Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά, με Υγεία!

[3] ΟΚ, το έριξα στα vidcasts του revision3 αυτές τις μέρες. :-)