archive about

New York High Line

Πολλές φορές, περπατώντας στην Αθήνα, ακόμη και αυτές τις μέρες που τόσος κόσμος λείπει, με πιάνει απελπισία. Αυτή η πόλη είναι τόσο κακοσχεδιασμένη, τα καλά στοιχεία της είναι τόσο τραυματισμένα και κακοποιημένα... Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να γίνει πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, σκέφτομαι.

Όμως, βλέποντας projects όπως το High Line θυμάμαι ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια και ιδέες, αρκεί κάποιος να αποφασίσει (αρκετοί από εμάς, βασικά) να τις προχωρήσει.

Η High Line, στην Νέα Υόρκη, ήταν μία εναέρια σιδηροδρομική γραμμή, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, που χτίστηκε την δεκαετία του '30, για χρήση από φορτηγά τρένα. Από το 1980, δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Το project έχει στόχο να μετατρέψει αυτή την γραμμή που βρίσκεται 10 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ένα μεγάλο κήπο. Θα ολοκληρωθεί το 2010, αλλά μπορεί κανείς να δει ήδη τα τμήματά του που έχουν παραδοθεί στο κοινό.

Αξίζει να διαβάσετε το High Line blog και να επισκεφθείτε την σελίδα των Friends of the High Line στο flickr για να δείτε φωτογραφίες.

-- η φωτογραφία είναι του Dominic Campbell