archive about

ποια είναι η δική σας εμπειρία από τα ΜΜΕ;

Διαμαρτύρονται η Ελίνα[*] και η Βάλια από το ftiaxto.gr γιατί αισθάνονται ότι τις εκμεταλλεύτηκε μία εκπομπή: "Ενώ είχαμε κάνει σαφές στη δημοσιογραφική ομάδα το γεγονός οτι θα θέλαμε να αναφερθεί αυτή τη φορά το Ftiaxto.gr ως προσωπική μας προσπάθεια και φυσικά ως πηγή πληροφορίας για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το χειροποίητο, δεν μπήκε ούτε το url μας όσο εμφανιστήκαμε, και όταν μιλήσαμε γι' αυτό προσπεράστηκε σαν να μην έχει καμμία σημασία."

Ε, δεν είναι και η πρώτη φορά... Νομίζω ότι οποιοσδήποτε έχει δώσει χρόνο σε ΜΜΕ, έχει πολλές φορές ανακαλύψει ότι αποτέλεσε απλά έναν "πόρο" που το μέσο χρησιμοποίησε κατά βούληση, για τους δικούς του σκοπούς. Μπορεί να έχεις αφιερώσει μερικές ώρες μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο, για να δεις να "παίζουν" μερικά δευτερόλεπτα (και πιθανότατα τα αδιάφορα ή τα λάθος δευτερόλεπτα, που βγάζουν διαφορετικό νόημα από αυτό που θα ήθελες). Ή να έχεις δώσει συνέντευξη σε έντυπο, για να δεις ένα τίτλο άσχετο, που απλά βόλευε το έντυπο. Η μικρή μου, προσωπική εμπειρία ως τώρα στο θέμα, είναι ότι λίγοι δημοσιογράφοι[**], και ακόμη πιο λίγοι αρχισυντάκτες, παραγωγοί κ.λ., ενδιαφέρονται για το "αντικείμενο" του ρεπορτάζ και τον χρόνο που τους έχει αφιερώσει.

Αντίθετα, η εμπειρία μου από διαδικτυακές προσπάθειες είναι τελείως διαφορετική. Όποτε μου ζήτησαν να σχολιάσω κάτι ή να απαντήσω σε ερωτήσεις, πάντα μπήκαν όπως τα έδωσα, πάντα υπήρχε link προς το site μου, πάντα ο αρθρογράφος σεβάστηκε το ότι του έδωσα χρόνο.

Μπορεί απλά εγώ να έπεσα στις λάθος περιπτώσεις. Αν είχατε παρόμοια εμπειρία, ποια ήταν;

-- []disclosure: η Ελίνα από το ftiaxto.gr είναι η γυναίκα μου. [*] πρέπει να αναφέρω εδώ ως (θετικό) αντιπαράδειγμα τον Μανώλη Ανδριωτάκη. Update: και τον Γιάννη Ανδριτσόπουλο -τα καλά να τα λέμε.