archive about

LeWeb'10

Την προηγούμενη βδομάδα (οι τακτικοί αναγνώστες του blog το διάβασαν αρκετές φορές) βρέθηκα στο LeWeb'10. Ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα το συγκεκριμένο event και ομολογώ ότι ήταν από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα events στα οποία έχω βρεθεί.

Από αυτές που απόλαυσα περισσότερο ήταν η συζήτηση με τον Gary Vaynerchuk

και μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο Alexander Tamas (δεν ήξερα για την DST).

Πέρα από τις ομιλίες και τις συζητήσεις που μπορείτε να τις παρακολουθήσετε όλες στο youtube, το ωραίο ήταν ότι βρέθηκα ανάμεσα σε ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα που ενδιαφέρουν και εμένα -bloggers, άνθρωποι που ασχολούνται με web startups, άλλοι πολύ γνωστοί, άλλοι άγνωστοι. Πολλές από τις περιστασιακές συζητήσεις που προκύπτουν όταν βάλεις όλο αυτό το πλήθος σε ένα χώρο, μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο ενδιαφέρουσες με το κυρίως event.

Ο χώρος ήταν εξαιρετικός και βέβαια το Παρίσι είναι μία υπέροχη πόλη. Αλλά ο καιρός δεν βοήθησε πολύ: η έντονη χιονόπτωση παρέλυσε τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή λεωφορείο και έκανε το περπάτημα δύσκολο, τόσο την Τετάρτη που υπήρχε πολύ χιόνι, όσο και την Πέμπτη που το περισσότερο είχε λιώσει αφήνοντας παγωμένες λιμνούλες, λάσπη και πάγο. Το αποκορύφωμα της ταλαιπωρίας ήταν για εμένα την Τρίτη το βράδυ, που αναγκαστήκαμε με τον Νίκο να γυρίσουμε περπατώντας στα ξενοδοχεία μας.

Και πάλι όμως, ακόμη και αν ο καιρός δεν βοήθησε, η συνολική εμπειρία ήταν υπέροχη. (Και σε ένα βαθμό, νομίζω ότι αν και τα προβλήματα υπήρχαν, υπήρχε από τους διοργανωτές αυτή "η προσπάθεια" που αναφέρει και ο Vaynerchuk στο παραπάνω video, που όλοι εκτιμήσαμε.) Νομίζω ότι δίκαια το LeWeb θεωρείται μάλλον η κορυφαία συνάντηση που γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με το web.

-- side-note: συνεχίζω να θεωρώ ότι υπάρχει "χώρος" για ένα μεγάλο διεθνές web event προς το καλοκαίρι που να γίνεται σε κάποιο Ελληνικό νησί -θεωρώ ότι ο συνδυασμός του κλίματος, της χαλαρής διάθεσης που υποβάλει ένα ελληνικό νησί, του χώρου και της χωροταξίας που θα υποχρέωνε όλους τους συμμετέχοντες να κινούνται στους ίδιους χώρους ακόμη και εκτός event είναι ιδανικός.