archive about

η ΑΕΠΙ βγήκε παγανιά (;)

Μαθαίνω ότι η ΑΕΠΙ έχει βγει στην γύρα και ζητάει από blogs και sites να πληρώσουν, χωρίς καν να τους αναφέρει που βασίζει το αίτημά της. Δηλαδή επικοινωνεί με τον διαχειριστή κάποιου blog ή site και απλά ζητάει… το 3% των εσόδων για τα 5 τελευταία χρόνια…

Αν για τα “μεγάλα” sites που έχουν από πίσω τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι απλά άλλο ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν οι δικηγόροι τους, για τα “μικρά” sites αποτελεί ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Στις περιπτώσεις των “μικρών”, ακόμη και η πιθανότητα να μπλεχθούν σε μία δικαστική διαμάχη με μία εταιρεία όπως η ΑΕΠΙ (μία εταιρεία δικηγόρων που η δουλειά της είναι να διεκδικεί ποσά, είτε δικαστικά είτε εξωδικαστικά) είναι τρομακτική -άλλη μία περίπτωση στην οποία φαίνεται γιατί το σημερινό πλαίσιο των πνευματικών δικαιωμάτων ευνοεί τους μεγάλους και στραγγαλίζει τους μικρούς.

Όλα αυτά είναι βέβαια απλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, καθώς δεν έχω κάποιον που να δέχεται να δηλώσει επώνυμα πως βρέθηκε σε αυτή την θέση. Αν έχετε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα, αφήστε σχόλιο ή στείλτε μου email στο vrypan@gmail.com.