archive about

ftiaxto.gr: 1 εκατομμύριο pageviews τον μήνα;

Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να αλλάξω χώρο εργασίας ήταν για να έχω την ευκαιρία (να βρώ και) να ασχοληθώ με νέες μικρές εταιρείες που είναι στην φάση της start-up.

Και ενώ μιλάω με κόσμο και ακούω ιδέες και νέα ξεκινήματα (ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς!), την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ως τώρα την συνάντησα... μέσα στο σπίτι μου. Κυριολεκτικά.

Ζητώντας από την Ελίνα (η γυναίκα μου) να μου δώσουν πρόσβαση στα Google Analytics του ftiaxto.gr, έμεινα με το στόμα ανοικτό: το site κάνει σταθερά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες pageviews/month εδώ και αρκετούς μήνες, με αυξητική τάση που έδειχνε ότι τον Οκτώβριο ίσως να έφτανε και τυπικά το “συμβολικό” ένα εκκατομμύριο pageviews!

ftiaxto.gr logo

Για την ακρίβεια, τώρα που τελείωσε ο μήνας, τα στατιστικά του www.ftiaxto.gr, (σε παρένθεση η μεταβολή σε σχέση με τον Σεπτέμβριο):

Μπορεί τα νούμερα αυτά να μην το κατατάσουν στα μεγαλύτερα ελληνικά sites, αλλά είναι στην κατηγορία των μεγάλων sites. Ειδικά αν υπολογίσει κανείς το ειδικό κοινό στο οποίο απεθύνεται το site, αλλά και ότι έχει μεγαλώσει με καθαρά “οργανικό” τρόπο, χωρίς διαφήμιση, χωρίς να είναι μέσα στον κύκλο των “σοσιαλμιντιάδων” ή των δημοσιογράφων και χωρίς να προσπαθεί να τραβήξει απεγνωσμένα pageviews με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.

Η Βάλια και η Ελίνα, με πολλή δουλειά σε ένα διάστημα σχεδόν 5 ετών, κατάφεραν να κάνουν το χόμπι τους δουλειά και να επεκταθούν σε χώρους πέρα από ένα απλό site με ενδιαφέρον περιεχόμενο: τον Ιανουάριο θα διοργανώσουν για δεύτερη χρονιά την έκθεση “χειροτέχνικα”, ενώ πριν από μερικές βδομάδες ξεκίνησε την λειτουργία του και το ftiaxto eshop που όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία έχει πολλές δυνατότητες.

www.xeirotexnika.gr

Αλλά κυρίως, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν από το μηδέν ένα brand με ειδικό βάρος στο συγκεκριμένο κοινό και να δημιουργήσουν γύρω του μία ζωντανή κοινότητα.

Για εμένα αποτελούν ένα καλό παράδειγμα ενός είδους επιχειρηματικότητας που είναι διαφορετικό από την τυπική start-up, όπως την έχουμε στο μυαλό μας: ενώ ωριμάζει με ρυθμούς πιο αργούς (και πιο υγιείς, σίγουρα για τον επιχειρηματία, ίσως και για την επιχείρηση), διατηρεί το δικαίωμα να στοχεύει πολύ ψηλά.

(Σχολιάστε στο google+)