archive about

τo posterous κλείνει στις 30 Απριλίου (και το blog της κόρης μου).

screenshot

Όπως ανακοίνωσαν στο blog τους, posterous θα κλείσει στις 30 Απριλίου. Μετά από τις 30/4, το site θα σταματήσει να λειτουργεί και θα είναι αδύνατο να προσθέσετε νέα posts σε blogs που έχετε φτιάξει, αλλά και να δείτε τα blogs που υπήρχαν σε αυτό.

Το θετικό είναι ότι από τα τέλη του προηγούμενου έτους, υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε backup όλο το blog σας. Αφού κάνετε login, πηγαίνετε στην διεύθυνση http://posterous.com/#backup και από κει έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε ένα zip με όλα τα posts σας (μαζί και τις φωτογραφίες και τα video που ίσως έχετε ανεβάσει).

Η είδηση δεν ξαφνιάζει, ήταν πολλοί που το περίμεναν μετά την εξαγορά του posterous από το twitter. Είναι όμως μία ακόμη υπενθύμηση για τον εφήμερο χαρακτήρα που έχουν παρόμοιες υπηρεσίες...

Προσωπικά, είχα χρησιμοποιήσει το posterous για διάφορα πειράματα, αλλά και για το πιο σημαντικό blog: το blog στο οποίο από την πρώτη μέρα της γένησής της κόρης μας, ανεβάζαμε μαζί με την Ελίνα μικρά posts, φωτογραφίες και video (είναι βέβαια “κλειστό” και δώσαμε σε αυτό πρόσβαση σε παππούδες, γιαγιάδες και μερικούς πολύ στενούς φίλους).

Ήταν μία εξαιρετική ιδέα, σας προτείνω να κάνετε κάτι αντίστοιχο για τα παιδιά σας. Αυτό που κάναμε συνήθως ήταν πολύ απλό: μία φωτογραφία ή ένα video με το κινητό, προσθέταμε και ένα τίτλο (ή αν είχαμε χρόνο και ένα μικρό κειμενάκι) και τα ανεβάζαμε στο blog της. Λίγο-λίγο, δημιουργήθηκε ένα απίθανο αρχείο που μας θυμίζει πολλά.

Είναι τόσα πολλά αυτά που εύκολα ξεχνάς και θα ήθελες να θυμάσαι για πάντα, μικρά πραγματάκια, που μετά από μερικούς μόλις μήνες αποκτούν τόσο μεγάλη σημασία! (Και δεν μπορώ να φανταστώ καν πόσο σημαντικά θα είναι για εμάς λίγα ή περισσότερα χρόνια αργότερα!)

Backup τώρα λοιπόν. Ελπίζω όταν θα μεγαλώσει αρκετά για να την ενδιαφέρει να χαζέψει τα πρώτα της δύο χρόνια, να υπάρχει κάπου αυτό το backup -αρκετά από τα πράγματα που γράφουμε μέσα, νομίζω ότι τα έχουμε γράψει έχοντας στο μυαλό μας ότι κάποτε θα τα διαβάσει :-)