archive about
Clear 13°C — Kifisia, Greece — #gr

Γιατί να έχω “Φορολογικό Μηχανισμό Σήμανσης”;

Κύριοι και Κυρίες στην Κυβέρνηση, το Υπ. Οικονομικών, το Υπ. Ανάπτυξης και λοιποί συναγωνιστές της “ανάπτυξης”.

Αν θέλετε :

Σταματήστε τις απαρχαιωμένες βλακείες των “Φορολογικών Μηχανισμών Σήμανσης”, που υποψιάζομαι ότι υπάρχουν μόνο και μόνο για να “δίνουν ψωμί” σε διάφορους κατασκευαστές ταμειακών μηχανών.

Δημιουργήστε ένα απλό API μέσα από το οποίο η κάθε εφαρμογή, από το πακέτο που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρός μου στο PC του, μέχρι το site μου που είναι σε πολλαπλούς servers κάπου στην Αμερική, θα μπορεί να στέλνει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία της απόδειξης λιανικής στην ΓΓΠΣ και να λαμβάνει μία συμβολοσειρά που θα παίζει τον ρόλο της ψηφιακής θεώρησης της απόδειξης -και να έχει μία νόμιμη απόδειξη.

Δεν λέω, ας υπάρχουν αυτά τα μαραφέτια που συνδέονται στην σειριακή (!) θύρα του PC, για όποιον τα θέλει. Αλλά μην μας αναγκάζετε να τα έχουμε, όταν θα μπορούσαμε να κάνουμε την δουλειά (σας) πολύ πιο απλά.

Υ.Γ.: Δεν τολμώ καν να προτείνω κάτι τόσο ανατρεπτικό όπως π.χ. αν κάποιος δέχεται μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές, που φαίνονται έτσι κι αλλιώς μέσω τραπεζικών κινήσεων, να μην χρειάζεται να εκδίδει θεωρημένες αποδείξεις, ούτε καν μέσω Φορολογικού Μηχανισμού -ξέρω ότι αν και απόλυτα λογικό, τόση απλοποίηση μπορεί να σας προξενήσει σοβαρό βραχυκύκλωμα.