archive about

co.mments.com: πού 'ναι τα comments, ...

Το πρόβλημα το έχετε αντιμετωπίσει σίγουρα: γυρνάτε από blog σε blog και όλο και κάπου αφήνετε ένα σχόλιο. Το θέμα είναι, πώς ξέρετε αν έχει απαντήσει κάποιος άλλος μετά από εσάς; Ή έστω, ακόμη και αν δεν έχετε αφήσει σχόλιο, αλλά σας ενδιαφέρει η συζήτηση που γίνεται σε ένα post, πώς μαθαίνετε πότε προσθέθηκε νέο σχόλιο;

Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου είναι το co.mments.com. Φτιάχνεις ένα απλό account, προσθέτεις το bookmarklet στα bookmarks σου και όταν βρίσκεσαι στην σελίδα του post απλά πατάς το bookmarklet και αυτόματα το co.mments αρχιζει και παρακολουθεί την συζήτηση. Από κει και πέρα, μπορείς να δεις σε μία σελίδα ποιό post έχει νέα comments, ακόμη και να τα διαβάσεις χωρίς να χρειαστεί να πας στο blog. Υπάρχει και feed που μπορείς να βάλεις στον αγαπημένο σου aggregator και να βλέπεις αυτόματα τις ανανεώσεις. Πολύ απλό, πάρα πολύ βολικό.

Ένα θέμα που μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους είναι ότι το τί παρακολουθείτε είναι public, άρα αν ξέρει κάποιος το username που δηλώσατε για την υπηρεσία, μπορεί να δεί "τί κάνετε" ή "τί σας ενδιαφέρει". (παράδειγμα)

Άλλη μία παρόμοια υπηρεσία είναι το CoComment αλλά νομίζω ότι το co.mments είναι πολύ πιο βολικό και απλό.