archive about

iLife is the new Office

Οι νέες δυνατότητες του iLife '09 είναι κατά την γνώμη μου εντυπωσιακές. Δύο χρόνια πριν έγραφα το iLife είναι το νέο Office. Μπορεί να βιάστηκα τότε, αλλά νομίζω ότι γίνεται όλο και πιο προφανές. Νομίζω ότι όλο και περισσότεροι χρήστες θα αποφασίζουν το λειτουργικό που θα αγοράσουν με βάση εφαρμογές όπως το iLife, εφαρμογές επεξεργασίας και διαχείρισης media -ήχος, μουσική, podcasts, video, φωτογραφίες.

Τί ρωτάει ένας χρήστης των Windows που του λέτε να δοκιμάσει τα Mac; "Office τρέχουν;" Νομίζω ότι σύντομα θα ακούμε όλο και πιο συχνά από τους "απλούς χρήστες" (...) το αντίστροφο: "iLife υπάρχει στα Windows;" Ειδικά όσο οι on-line εναλλακτικές για επεξεργασία κειμένου, spreadsheets κ.λ. γίνονται όλο και πιο δυνατές.

Με αυτή την λογική ή η microsoft θα ενσωματώσει παρόμοιες εφαρμογές στις επόμενες εκδόσεις των Windows (έχει κάνει καμία σχετική εξαγορά τον τελευταίο καιρό;) ή νομίζω ότι θα χάνει όλο και περισσότερο μερίδιο αγοράς στους οικιακούς καταναλωτές, αιμορραγώντας από την μία προς την Google και από την άλλη προς την Apple. Αν ρωτήσετε εμένα, τα σημαντικότερα assets της microsoft σε αυτό το νέο τοπίο είναι το xbox360 και (αν αρχίσει να κάνει κάτι με αυτό) το live mesh.