archive about

oh-my-zsh

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το command line είναι ένα εχθρικό περιβάλλον. Όσοι όμως χρησιμοποιούν καθημερινά το command line του UNIX, ξέρουν ότι πέρα από ένα εκπληκτικό και δυνατό εργαλείο, μπορεί να γίνει και αρκετά φιλικό, με διάφορες ρυθμίσεις που να κάνουν την ζωή του συγκεκριμένου χρήστη πιο εύκολη και τις ώρες που περνάει σε αυτό, πιο παραγωγικές.

Αν χρησιμοποιείτε το zsh, ρίξτε μία ματιά στο Oh my zsh!

[oh-my-zsh is] a community-driven framework for managing your zsh configuration. Includes 40+ optional plugins (rails, git, OSX, hub, capistrano, brew, ant, macports, etc), over 80 terminal themes to spice up your morning, and an auto-update tool so that makes it easy to keep up with the latest updates from the community.

Themes? Ναι, themes. Μπορείτε να δείτε μερικά screenshots εδώ.

Για την ώρα, νομίζω ότι έχω καταλήξει στο clean theme:

Όσο για τα “plugins”, είναι συνήθως μικρά πραγματάκια, που μπορεί όμως να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζεστε σημαντικά. Όπως για παράδειγμα η εντολή “tab” που προσθέτει το osx plugin, που ανοίγει το τρέχον directory σε νέο tab στο terminal του OSX. Ή το brew plugin, για όποιον χρησιμοποιεί το brew στο OSX, που προσφέρει autocompletion στις παραμέτρους του brew.

Ρίξτε μία ματία εδώ για την περιγραφή αρκετών plugins.